BCT-Touristik

Japan4Youth

De studies naar de BCT Touristk reizen voor alle leeftijden

Jij hebt bij de aangeboden data geen tijd?
Dan kijk toch eens naar onze andere BCT Japan-reizen!
Onze 13-, 18- en 24-daagse reizen zijn voor alle leeftijden geconcipieerd en leiden door heel Japan.
Bij meer dan 20 aangeboden data per jaar zal je zeker iets geschikts vinden!

3-daagse reis "Op de sporen van de shogunen"

Terwijl in de stokoude tempelgebouwen, kastelen en paleizen de tijd van de samoerai, shogunen en keizers lijkt verder te leven, pulseert binnen de moderne megasteden het jonge leven. Een reuzenrad boven op een winkelcentrum, een kimono modeshow, talloze flatgebouwen, een reusachtige boeddha in het grootste houten gebouw van de wereld, een rit met de Shinkansen-hogesnelheidstrein en nog veel meer wacht in Japan!
Wij beginnen in de oude keizerstad Kyoto met haar tempels en kastelen. In de bergen van Kyoto wandelen wij door de bamboebossen van Arashiyama. In de nabije Nara, de eerste hoofdstad van Japan, bewonderen wij de grootste bronzen boeddha van de wereld. Verder gaat onze reis naar Himeji waar het mooiste kasteel van Japan staat. Het moderne en drukke centrum van het westelijke Japan vormen Osaka, de op twee na de grootste stad van Japan, en de havenstad Kobe die na een desastreuze aardbeving in 1995 compleet nieuw werd opgebouwd. In de buurt ligt Gifu waar ten midden van de stad een bergachtig natuurparadijs verrijst. Na een nacht in een traditionele herberg stijgen wij in de hogesnelheidstrein Shinkansen naar Tokyo. Hier zijn tussen flatgebouwen en shoppingmijlen traditierijke tempels en tuinen aanwezig.

18-daagse reis "In het land van de rijzende zon"

Er is nog zo veel te zien! Allereerst stemt deze reis met het 13-daagse programma overeen maar wij blijven langer! De heilige berg Fuji, oude shogun residenties en het werelderfgoed van Nikko bevinden zich binnen prachtige Japanse natuur, direct in de buurt van de megastad Tokyo!
Het paleis van de Japanse keizer opent bij uitzondering zijn poorten voor ons. Wij ontdekken het "jonge" Tokyo in de electronica wijk Akihabara en bezoeken het Tokyo Anime Center. Op de volgende dag wandelen wij door het stadpark Ueno die beroemd is voor zijn kersenbomen, tempels en musea, rijden naar de sumo-trainingshallen en maken een bootstocht naar het kunstmatige attractieeiland Odaiba. Bovendien verkennen wij de omgeving van Tokyo: Kamakura - de hoofdstad van de shogunen, de heilige berg Fuji (het Japanse nationaalsymbool) en het UNESCO-werelderfgoed Nikko vormen een prachtige laatste indruk voor onze reis.

24-daagse reis "Japan intensief"

Voor iedereen die Japan nog intensiever wil leren kennen, is dit programma de juiste keuze. Wij beginnen in het zuiden op het subtropische eiland Kyushu en reizen over vele spannende stations zoals Kyoto langzamerhand in de noordelijke richting tot naar Tokyo. Daarbij blikken wij in actieve vulkaankraters, bewonderen tempels en kastelen in mystieke natuur en beleven de jonge lifestyle van de metropolen.
Vanuit de moderne stad Fukuoka op Kyushu leidt ons de reis naar Nagasaki - de voormalige poort naar wereld van Zuid-Japan. Kyushu is het eiland van de vulkanen: wij laten een oogje vallen in de krater van de actieve vulkaan Aso. Rond het kasteel van de stad Kumamoto vond de laatste slag van de samoerai plaats. Met de Shinkansen-hogesnelheidstrein gaat het naar Hiroshima op het hoofdeiland Honshu. Vóór deze beroemde stad ligt het heilige eiland Miyajima met zijn beroemde zwevende rode poort. Verder gaat het naar West-Japan: moderne megasteden zoals Kobe en Osaka vormen het zakelijke centrum. Vervolgens bezoeken wij het kasteel Himeji dat als het mooiste van het land geldt. In de keizerstad Kyoto zijn de oude tradities sappig. Wij bewonderen geishas, tempels en paleizen en wandelen door de bamboebossen van Arashiyama. Nara was de eerste hoofdstad van Japan en is het thuis van de grootste bronzen boeddha van de wereld. Gifu maakt indruk met een natuurparadijs ten midden van de stad en Nagoya, de op drie na de grootste stad van Japan, is beroemd voor haar kasteel. Na een nacht in een traditionele herberg gaat het per Shinkansen naar de megastad Tokyo. Tussen futuristische wolkenkrappers en neonlichten vinden wij tempels, parken en tuinen. In de omgeving van Tokyo bezoeken wij het UNESCO-werelderfgoed Nikko en de oude shogunstad Kamakura. Natuurlijk mag het op deze reis ook niet ontbreken aan het Japanse nationale symbool, de heilige berg Fuji.